Autor |
Moja kariera nie może ucierpieć przez dziecko |
piotr
Super Administrator
Data rejestracji: 17.05.07 |
Dodane dnia 14-08-2008 14:45 |
|
|
Uważam, że moja kariera zawodowa jest równie ważna jak dziecko. Dlatego nie jest tak, że muszę cokolwiek poświęcić dla "dobra dziecka".
Czy Ty też tak uważasz? |
|
Autor |
RE: Moja kariera nie może ucierpieć przez dziecko |
babcia
Użytkownik
Data rejestracji: 26.06.07 |
Dodane dnia 20-08-2008 13:34 |
|
|
No i gdzie byś teraz był gdyby Twoja matka tak uważała!
Kocham Wszystkie dzieci a najbardziej moje wnuki! |
|
Autor |
genia
Użytkownik
Data rejestracji: 30.10.07 |
Dodane dnia 01-09-2008 16:55 |
|
|
No właśnie! A i jeszcze to powiem, że tak mówią zazwyczaj bezdzietne.... |
|
Autor |
staniszko
Użytkownik
Data rejestracji: 07.11.08 |
Dodane dnia 07-11-2008 12:57 |
|
|
Odpowiedź powinna byc jedna, choć nasza sytuacja życiowa i jej indywidualny odbiór może nam podpowiadać różnie...
Warto wtedy sięgnąć po książkę Polly Williams "Wzloty i upadki super mamy", gdzie główna bohaterka dowiaduje sią , że jest w ciąży i czuje jak bardzo zmieni sie jej życie. Nie ma męża, a nie jest nawet pewna czy obecny partner sprawdzi się jako mąż i ojciec. Ona sama u progu dobrze zapowiadającej się kariery zawodowej itp. A potem... Co ja zresztą będę uprzedzać, tu opis z książki Polly Williams "Wzloty i upadki Super Mamy"
Bohaterka przez dobre kilka miesięcy zmaga sie z pytaniem co z karierą i nie wie czy wrócic do pracy. Widać wyraźnie, że dziecko zmienia nasze propirytety i nie będąc matką trudno za wczasu sie wypowiadac.
Edytowane przez piotr dnia 20-07-2009 18:29 |
|
Autor |
babcia
Użytkownik
Dodane dnia 12-11-2008 21:12 |
|
|
A zastanawialiście się Co chcecie w życiu osiągnąć? Wielu odpowie : szczęście... i szuka go w pracy! O naiwni! Może zyskacie splendor, może zyskacie sławę, może wreszcie zyskacie pieniądze, ale szczęście? Nie tego tam nie znajdziecie!
|
Autor |
staniszko
Użytkownik
Data rejestracji: 07.11.08 |
Dodane dnia 24-11-2008 14:19 |
|
|
To prawda, ze zdziwieniem przekonałam się o tym właśnie we wspomnianej przeze mnie książce: "Wzloty i upadki super mamy". A że nie mam jeszcze wielu doświadczeń życiowych, to lekturki i rady innych są skarbnicą mojej wiedzy. Tak czy inaczej chyba dopiero posiadanie dzieci nadaje życiu sens i daje szczęście.
Upss, chyba nieopatrznie wysłałam babci wiadomość |
|
Autor |
easyrider
Użytkownik
Miejscowość: Kraków
Data rejestracji: 20.07.09 |
Dodane dnia 20-07-2009 16:43 |
|
|
Myślę, że na to pytanie każdy rodzic powinien odpowiedzieć sobie przed własnym sumieniem. Nie można nikogo krytykować za takie czy inne poglądy, ponieważ nie jesteśmy "tym drugim".
|
|
Autor |
babcia
Użytkownik
Dodane dnia 25-07-2009 21:17 |
|
|
Nie mylić wyrażania własnych poglądów z krytyką poglądów. Ja nie krytykuję, to zrobi za mnie samo życie. Ale mogę powiedzieć (pisać) co myślę. A myślę właśnie tak: Jak wybierasz karierę to rezygnuj z dzieci, a jak wybierasz dzieci, to to jest Twoja kariera!
|
Autor |
Bulbula
Użytkownik
Data rejestracji: 26.05.07 |
Dodane dnia 06-09-2009 20:48 |
|
|
No tak Kariera(przez duże K) tomoże i tak. Ale co gdy nasza kariera nazywa się: by było co włożyć do garnka? |
|